social image

Одлука на Влада - мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот

Почитувани,

Согласно одлуката на Владата на Р С Македонија Ве информираме дека и во нашата образовна институција нема да се одржува настава во наредните 14 дена, почнувајќи од 11.3.2020.

Сите изгубени часови ќе бидат дополнително одработени во петок или сабота или ќе се пролонгира учебната година во јуни.

За сите дополнителни информации ќе бидете навремено известени.

Со почит, ПИКАДИЛИ С


Повеќе информации за одлуката на Влада на РСМ може да најдете на следниот линк:

Се прекинува воспитно-образовниот процес во детските градинки, основното, средното и високото образование, се забрануваат масовни јавни настани и организираните патувања во високо ризичните земји.
https://vlada.mk/node/20446

Поврзани вести